NIEUWS

21.01.2020

Te huur: (T)Huis van Morgen

Het Practoraat Zorg & Technologie maakt sinds dit schooljaar gebruik van een mobiele unit waarin een huiskamer vol domotica en zorgtechnologie is ingericht. Door de mobiele unit een paar weken op de locatie van een zorg- of welzijnsinstelling te plaatsen kunnen medewerkers dichtbij en laagdrempelig kennis maken en experimenteren met beschikbare technologie. Vanaf april 2020 is het huis te huur.

Te huur: (T)Huis van Morgen Het Practoraat Zorg & Technologie maakt sinds dit schooljaar gebruik van een mobiele unit waarin een huiskamer vol domotica en zorgtechnologie is ingericht. Door de mobiele unit een paar weken op de locatie van een zorg- of welzijnsinstelling te plaatsen kunnen medewerkers dichtbij en laagdrempelig kennis maken en experimenteren met beschikbare technologie. Vanaf april 2020 is het huis te huur.

17.12.2019

(T)Huis van Morgen brengt technologie dichtbij

Het Practoraat Zorg & Technologie maakt sinds dit schooljaar gebruik van een mobiele unit waarin een huiskamer vol domotica en zorgtechnologie is ingericht. De unit is te huur voor partners van het Practoraat. Visio in Vries is enthousiast. 

(T)Huis van Morgen brengt technologie dichtbij Het Practoraat Zorg & Technologie maakt sinds dit schooljaar gebruik van een mobiele unit waarin een huiskamer vol domotica en zorgtechnologie is ingericht. De unit is te huur voor partners van het Practoraat. Visio in Vries is enthousiast. 

29.11.2019

Onze Jakob Veldman pitcht winnende idee hackaton MBO-raad

Dinsdag 12 november en woensdag 13 november hebben Aad Oosterhof (Practor Z&T), Mathilde Linders (student VP Emmen) en Jakob Veldman (coördinator Z&T Emmen) meegedaan aan een Hackathon van de MBO-raad in Amersfoort. Het team van Jakob pitchte het winnende idee. 

Onze Jakob Veldman pitcht winnende idee hackaton MBO-raad Dinsdag 12 november en woensdag 13 november hebben Aad Oosterhof (Practor Z&T), Mathilde Linders (student VP Emmen) en Jakob Veldman (coördinator Z&T Emmen) meegedaan aan een Hackathon van de MBO-raad in Amersfoort. Het team van Jakob pitchte het winnende idee. 

08.11.2019

Revalidatieafdeling ‘Het Ambacht’

Bij Drenthe College in Meppel is een manier gevonden om de activiteiten van het Practoraat (omgaan met zorgtechnologie en onderzoek doen) niet in aparte vakken maar geïntegreerd aan te bieden.

Revalidatieafdeling ‘Het Ambacht’ Bij Drenthe College in Meppel is een manier gevonden om de activiteiten van het Practoraat (omgaan met zorgtechnologie en onderzoek doen) niet in aparte vakken maar geïntegreerd aan te bieden.

31.10.2019

Studenten Practoraat voltooien installatie alarmsysteem in woningen

Vandaag hebben studenten van de opleidingen Installatietechniek en VZ/MZ een certificaat ontvangen voor de uitstekende manier waarop zij – in duo’s van een student techniek en een student zorg – sensoren hebben geïnstalleerd in 50 woningen in Westerbork en Smilde. Dit project is ontstaan vanuit het Practoraat Zorg & Technologie.

Studenten Practoraat voltooien installatie alarmsysteem in woningen Vandaag hebben studenten van de opleidingen Installatietechniek en VZ/MZ een certificaat ontvangen voor de uitstekende manier waarop zij – in duo’s van een student techniek en een student zorg – sensoren hebben geïnstalleerd in 50 woningen in Westerbork en Smilde. Dit project is ontstaan vanuit het Practoraat Zorg & Technologie.

21.10.2019

Nieuwe leeromgeving voor practoraat in Assen

In Assen is de TechHub geopend, een innovatieve leeromgeving voor hbo- en mbo-studenten. Ook het Practoraat heeft hier een plek gekregen. 

Zie de film van de try-out

Nieuwe leeromgeving voor practoraat in Assen In Assen is de TechHub geopend, een innovatieve leeromgeving voor hbo- en mbo-studenten. Ook het Practoraat heeft hier een plek gekregen.  Zie de film van de try-out. 

06.10.2019

Practoraat toont mogelijkheden technologie tijdens Healthy Ageing week

Mentale gezondheid is van 4 tot en met 13 oktober het thema van de Healthy Ageing Week. In Emmen organiseert het Practoraat samen met zorggroep Tangenborgh een rondleiding in het Huis van de Toekomst

 

Practoraat toont mogelijkheden technologie tijdens Healthy Ageing week Mentale gezondheid is van 4 tot en met 13 oktober het thema van de Healthy Ageing Week. In Emmen organiseert het Practoraat samen met zorggroep Tangenborgh een rondleiding in het Huis van de Toekomst.   

01.10.2019

Aftrap LeefSamen in Midden Drenthe

Aftrap van project Leef Samen 

De krant besteedde aandacht aan de eerste deelnemers aan het project in de gemeente Midden-Drenthe, waarin 50 woningen worden uitgerust met sensoren.

Aftrap LeefSamen in Midden Drenthe Aftrap van project Leef Samen  De krant besteedde aandacht aan de eerste deelnemers aan het project in de gemeente Midden-Drenthe, waarin 50 woningen worden uitgerust met sensoren.

30.09.2019

Nieuwsbrief Healthy Ageing

Nieuwsbrief Healthy Ageing met verslag van projecten Practoraat.

Nieuwsbrief Healthy Ageing Nieuwsbrief Healthy Ageing met verslag van projecten Practoraat.

16.09.2019

Opening (T)huis van Morgen

Op maandag 16 september is het (T)huis van Morgen feestelijk geopend door burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo. In het (T)huis van Morgen onderzoeken studenten,  zorgverleners én zorgvragers welke technische mogelijkheden er zijn in de zorg.

Opening (T)huis van Morgen Op maandag 16 september is het (T)huis van Morgen feestelijk geopend door burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo. In het (T)huis van Morgen onderzoeken studenten,  zorgverleners én zorgvragers welke technische mogelijkheden er zijn in de zorg.

16.09.2019

50 inwoners Midden-Drenthe testen alarmsysteem

De gemeente Midden-Drenthe, woningcorporaties Actium en Woonservice, het Practoraat van Drenthe College en de brandweer starten in oktober met een proef. Vijftig huishoudens uit Westerbork en Smilde mogen een half jaar lang gratis een alarmeringssysteem uitproberen

50 inwoners Midden-Drenthe testen alarmsysteem De gemeente Midden-Drenthe, woningcorporaties Actium en Woonservice, het Practoraat van Drenthe College en de brandweer starten in oktober met een proef. Vijftig huishoudens uit Westerbork en Smilde mogen een half jaar lang gratis een alarmeringssysteem uitproberen

05.07.2019

Verena en Lianne maken film over toepassing technologie

Verena en Lisanne maakten in opdracht van Zorggroep Tangenborgh met bewoners van woon- en zorgcentrum Heidehiem in Emmen een aansprekende film over het gebruik van technologie voor een prettige en zinvolle dagbesteding. 

Verena en Lianne maken film over toepassing technologie Verena en Lisanne maakten in opdracht van Zorggroep Tangenborgh met bewoners van woon- en zorgcentrum Heidehiem in Emmen een aansprekende film over het gebruik van technologie voor een prettige en zinvolle dagbesteding. 

28.06.2019

Design Thinking: zo kan het (ook)!

De afgelopen weken heeft een klas eerstejaars studenten Verpleegkunde uit Meppel in een intensief traject bij Health Hub Roden ervaring opgedaan met Design Thinking.

Design Thinking: zo kan het (ook)! De afgelopen weken heeft een klas eerstejaars studenten Verpleegkunde uit Meppel in een intensief traject bij Health Hub Roden ervaring opgedaan met Design Thinking.

24.06.2019

Kloosterstaete Hoogeveen

Twee 3e jaars studenten Verpleegkunde van Drenthe College in Meppel hebben afgelopen woensdag de resultaten van hun onderzoek in appartementencomplex Kloosterstaete in Hoogeveen gepresenteerd. Chantal en Angela hebben onderzocht op welke wijze bewoners het beste kunnen worden ondersteund bij het gebruiken van de technische toepassingen in hun appartement.

Kloosterstaete Hoogeveen Twee 3e jaars studenten Verpleegkunde van Drenthe College in Meppel hebben afgelopen woensdag de resultaten van hun onderzoek in appartementencomplex Kloosterstaete in Hoogeveen gepresenteerd. Chantal en Angela hebben onderzocht op welke wijze bewoners het beste kunnen worden ondersteund bij het gebruiken van de technische toepassingen in hun appartement.

17.06.2019

Studenten Meppel brengen keuzedeel Zorg & Technologie in de praktijk

Derdejaars studenten MZ/VZ die in Meppel het keuzedeel zorg en technologie volgen, verbinden met het Practoraat de theorie direct met de praktijk door onderzoeksvragen vanuit instellingen te beantwoorden.

Studenten Meppel brengen keuzedeel Zorg & Technologie in de praktijk Derdejaars studenten MZ/VZ die in Meppel het keuzedeel zorg en technologie volgen, verbinden met het Practoraat de theorie direct met de praktijk door onderzoeksvragen vanuit instellingen te beantwoorden.

14.06.2019

Yannick en Susan onderzochten toepassing VR

Vanuit het Practoraat Zorg & Technologie onderzoeken Yannick Wesseling en Susan van Klinken, studenten maatschappelijke zorg niveau 4 bij Drenthe College in Emmen hoe virtual reality kan worden toegepast in de zorg aan dementerenden.

Yannick en Susan onderzochten toepassing VR Vanuit het Practoraat Zorg & Technologie onderzoeken Yannick Wesseling en Susan van Klinken, studenten maatschappelijke zorg niveau 4 bij Drenthe College in Emmen hoe virtual reality kan worden toegepast in de zorg aan dementerenden.

07.06.2019

Geslaagde docenten!

Deze week hebben zes van onze docenten de leergang “Technologie in Zorg en Welzijn: hoe dan?” van HanzeHogeschool succesvol afgesloten.

Geslaagde docenten! Deze week hebben zes van onze docenten de leergang “Technologie in Zorg en Welzijn: hoe dan?” van HanzeHogeschool succesvol afgesloten.

24.05.2019

Het practoraat in cijfers

In 2017 is het Practoraat Zorg & (Sensor) technologie van start gegaan. Dat heeft tot nu toe heel wat opgeleverd! 

Het practoraat in cijfers In 2017 is het Practoraat Zorg & (Sensor) technologie van start gegaan. Dat heeft tot nu toe heel wat opgeleverd! 

12.04.2019

Ik zie je darmen!

In Assen leren studenten van de zorgopleidingen de anatomie van het lichaam kennen door middel van t-shirt met bijbehorende app. Door blokjes op het shirt te scannen “zien” de studenten de binnenkant van het lichaam van de persoon die het t-shirt draagt. 

Ik zie je darmen! In Assen leren studenten van de zorgopleidingen de anatomie van het lichaam kennen door middel van t-shirt met bijbehorende app. Door blokjes op het shirt te scannen “zien” de studenten de binnenkant van het lichaam van de persoon die het t-shirt draagt. 

11.03.2019

What the hackaton

In het weekend van 9 en 10 maart werd een hackaton georganiseerd in Emmen. Mathilde van het practoraat Zorg & Technologie was erbij! 

 

What the hackaton In het weekend van 9 en 10 maart werd een hackaton georganiseerd in Emmen. Mathilde van het practoraat Zorg & Technologie was erbij!   

19.12.2018

De GI Joe vergissing

GI Joe was in de jaren 80 een bekende tekenfilmserie die ik vroeger als kind keek. De serie gaat over een militair actiefiguur die allerlei avonturen meemaakt. Ik keek dit vaak op Sky Channel, een zender op de kabel, waarop ook He-Man en Inspector Gadget te zien waren. Fantastische series.

 

De GI Joe vergissing GI Joe was in de jaren 80 een bekende tekenfilmserie die ik vroeger als kind keek. De serie gaat over een militair actiefiguur die allerlei avonturen meemaakt. Ik keek dit vaak op Sky Channel, een zender op de kabel, waarop ook He-Man en Inspector Gadget te zien waren. Fantastische series.  

28.09.2018

Van kwantiteit naar kwaliteit

Het afgelopen schooljaar hebben we als een malle gewerkt aan het realiseren van onze doelstelling: alles oppakken wat we kunnen. Terugkijkend kunnen we zeggen: wat hebben we veel gedaan!

Van kwantiteit naar kwaliteit Het afgelopen schooljaar hebben we als een malle gewerkt aan het realiseren van onze doelstelling: alles oppakken wat we kunnen. Terugkijkend kunnen we zeggen: wat hebben we veel gedaan!

09.04.2018

Lekker proberen

In het domein waar dit practoraat werkt, kom je gauw genoeg Daan Dohmen tegen. Daan is wat mij betreft een van de weinige mensen in dit domein die helder heeft waar het over gaat. Zijn proefschrift is dan ook een inspiratie voor mij.

Lekker proberen In het domein waar dit practoraat werkt, kom je gauw genoeg Daan Dohmen tegen. Daan is wat mij betreft een van de weinige mensen in dit domein die helder heeft waar het over gaat. Zijn proefschrift is dan ook een inspiratie voor mij.

22.01.2018

Een terugblik en enkele inzichten

Nog een paar weken en dan ben ik alweer bijna een jaar officieel practor. Een jaar waarin er veel gebeurd is. Dus deel ik graag onze belangrijkste lessen. Maar eerst: een korte terugblik.

Een terugblik en enkele inzichten Nog een paar weken en dan ben ik alweer bijna een jaar officieel practor. Een jaar waarin er veel gebeurd is. Dus deel ik graag onze belangrijkste lessen. Maar eerst: een korte terugblik.

01.02.2017

Aan de slag

Sinds 1 februari ben ik, Aad Oosterhof, actief als practor voor het Practoraat Zorg & (Sensor)technologie vanuit Drenthe College. Een ontzettend leuke maar ook hectische klus! Ons streven is om met het 

Aan de slag Sinds 1 februari ben ik, Aad Oosterhof, actief als practor voor het Practoraat Zorg & (Sensor)technologie vanuit Drenthe College. Een ontzettend leuke maar ook hectische klus! Ons streven is om met het